Jouw droombaan vinden? Bel ons!  06 52 070 118

Op zoek naar een échte match

Op zoek naar een échte match

Leeftijdsdiscriminatie. Het is en blijft een lastige kwestie voor veel recruiters. Het is een dilemma wanneer de klant aangeeft dat ze het liefst een ‘jong’ of juist een wat ‘ouder’ iemand wil, terwijl dit eigenlijk niet mag. Maar wat doe je dan? Als werving- en selectiebureau wil je natuurlijk de klant tevreden houden, maar ook zeker niet discrimineren. Want waarom willen klanten nou eigenlijk altijd een jong iemand, of juist een ouder iemand? Wat is nou écht een ‘jong’ iemand of een ‘oud’ iemand? In onze optiek gaat het er niet over hoe oud iemand is, maar of hij/zij bij het bedrijf past en of de kandidaat het er ook naar zijn/haar zin gaat hebben daar. Plezier in je werk is uiteindelijk toch het belangrijkst.

Water bij de wijn

Op het moment heerst er een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat een werkgever minder keuze heeft. Daardoor moet een werkgever eerder water bij de wijn doen (hoewel dat de familie Meiland wel een beetje pijn doet ?). Maar in deze markt is dat wel nodig. Een ouder iemand heeft waarschijnlijk meer ervaring, terwijl een jonger iemand eerder zorgt voor een frisse wind door je winkel of praktijk. Iedere leeftijdscategorie heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, maar leeftijdsdiscriminatie is gewoon niet meer van deze tijd.

Wat mag nu wel en wat mag nou niet?

Even een paar feitjes op een rij. Wat mag nu wel en wat mag nou niet? Er zijn namelijk een paar uitzonderingen op de regel waarbij wel een bepaalde leeftijd aan een vacature gekoppeld mag worden. Dit betreft situaties waarbij de leeftijdsgrens noodzakelijk is om een bepaald doel te bereiken. Mits dit niet discriminerend is en in strijd is met andere wetten. Of om juist de werkloosheid in een bepaalde leeftijdsgroep terug te dringen, maar dit moet dan ook duidelijk in de vacature aangegeven staan. Bijvoorbeeld de aanpak van jeugdwerkloosheid of de aanpak van werkloosheid onder 50-plussers. Deze situaties komen bij ons echter nooit voor.

Klik tussen werkgever en werknemer

Belangrijk om te weten is dat wij dus absoluut niet meedoen aan leeftijdsdiscriminatie. Er zijn meer dan genoeg voordelen per leeftijdscategorie, maar veel belangrijker is de échte match. Het gaat om de klik tussen de werkgever en werknemer, ongeacht de leeftijd. In het vinden en zoeken van de échte match zijn wij gespecialiseerd. TalentenGroep Nederland – met de labels: Talent voor Horen, Talent voor Tanden en Talent voor Ogen – helpt je hier dan ook graag mee verder. Ons motto is niet voor niets: Find the best, keep the best.

 

Talentengroep Nederland

Ambachtlaan 31-33
4871 ED Etten-Leur
Telefoon: 06 52 070 118
E-mail: info@talentengroepnederland.nl
KvK-nummer: 71608362

VOLG ONS EN BLIJF OP DE HOOGTE

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd!