Jouw droombaan vinden? Bel ons!  06 52 070 118

Magische cadeautjes van De tandenfee

Magische cadeautjes van De tandenfee

Altijd al willen weten wie De tandenfee is? En wat ze doet? Dan heb je geluk. Wij weten wie het is. Ontmoet Daisy Janssen. En nee, dit is niet die Tandenfee die ’s nachts geld onder je kussen legde in ruil voor een melktand. Daisy is een student Mondzorgkunde die naast haar studie haar webshop ‘De tandenfeerunt. Als jij werkt in de mondzorg heb je ongetwijfeld ooit haar producten langs zien komen op Social Media. De tandenfee verkoopt de leukste sokken, oorbellen, kleding, agenda’s en tassen met allerlei tandenprintjes. Maar wie is nou die vrouw die zich De tandenfee noemt?

Hoe het allemaal begon

Dat Daisy in de mondzorg is beland, is niet vanzelfsprekend. “Vroeger dacht ik echt: ah gadver, ik ga toch niet in ieders mond kijken”, vertelt de enthousiaste onderneemster. En dus had een studie in de mondzorg niet direct haar voorkeur. Maar een meeloopdag in een tandartspraktijk veranderde alles. Na de opleiding tot tandartsassistent succesvol te hebben afgerond, is ze gestart met de studie Mondzorgkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daisy is met recht erg trots dat ze haar passie kan volgen. Ze is zelfs zó gepassioneerd dat ze er soms niet over kan ophouden.

“Op verjaardagen komen mensen vaak naar mij toe voor advies. Ook al worden ze soms ook een beetje gek wanneer ik maar door blijf ratelen over mondzorg. Maar goed, uiteindelijk is je mond een spiegel voor je eigen gezondheid, en dat wil ik meegeven.”

Complimentjes over sieraden

Maar hoe zit het dan met De tandenfee? Daisy heeft De tandenfee in maart 2019 opgericht. Ze is ermee begonnen omdat ze zelf erg veel complimentjes kreeg van medestudenten over kleine sieraden die ze bestelde. Een aantal producten kon zij niet vinden, de sokken die te koop waren vond ze niet bijzonder en ook de verzendkosten vaak erg hoog omdat het uit het buitenland moest komen. Er was nog geen bedrijf in Nederland die deze producten verkocht. Toen dacht Daisy bij zichzelf: “Ik ga De tandenfee opzetten en zelf producten ontwerpen en verkopen!” De tandenfee begon destijds met 10 paar sokken en deze waren onverwachts binnen 1 dag uitverkocht! Na dit succes heeft ze besloten om meer sokken te laten maken en zo een grotere voorraad aan te leggen.  Samen met een grafisch vormgever worden alle verschillende printjes ontworpen, waarna ze geproduceerd worden in een ware sokkenfabriek. Onlangs zijn bijvoorbeeld de eerste kerstsokken van De tandenfee verschenen. Het assortiment is inmiddels flink uitgebreid, zo zijn er ook tassen, sieraden en shirts te koop.

De bucketlist van De tandenfee

Bovenaan de zakelijke bucketlist van Daisy staat het starten van een eigen tandartspraktijk met een speciaal ingerichte ruimte voor kinderen. “Kinderen zijn vaak angstig en daarom moet je ze eigenlijk meer betrekken bij de mondzorg. Wanneer ze met angst voor de tandarts opgroeien, blijft de vicieuze cirkel bestaan. De angst die het kind heeft gekregen brengt hij/zij later over op zijn/haar kinderen, enzovoort.  Deze cirkel zou ik graag willen doorbreken.” Tegen die tijd zou het ook zomaar zo kunnen zijn dat De tandenfee internationaal succesvol is. De eerste pakketjes naar België en zelfs naar Curaçao zijn inmiddels verstuurd.

“Ik krijg nu al regelmatig klanten die producten voor hun tandarts kopen. Het is zo mooi om te zien dat ik niet alleen mensen in de mondzorg bereik, maar ook daarbuiten.”

Geloofde De tandenfee in de Tandenfee?

Dan rest misschien wel de belangrijkste vraag: geloofde De tandenfee vroeger zelf in de Tandenfee? “JAAA! Ik deed er echt alles aan om mijn tanden er zo snel mogelijk uit te krijgen. Ik heb ze aan deuren gehangen – dat werkte nooit zo goed -, ben op speeltoestellen gevallen en heb vooral veel gewiebeld met mijn tanden. Want dat was toch vaak de beste tactiek!”, lacht ze. In ruil voor een tand kreeg Daisy meestal een rijksdaalder (2,50 gulden voor de jonge lezers) of als ze geluk had zelfs een koperkleurige 5 gulden munt.

Nu speelt Daisy zelf voor Tandenfee en blijft ze geloven in haar dromen.

“Ik raad het iedereen aan om je dromen achterna te gaan. Wees niet bang om anderen om advies te vragen. Wil je doorstuderen? Doe het en zet door! Uiteindelijk kijk je terug en dan kun je ontzettend trots zijn op wat je hebt bereikt!”

Ben jij helemaal enthousiast geworden? Klik dan hier om naar de webshop van De tandenfee te gaan. Blijf je graag op de hoogte van de laatste updates van De tandenfee, volg haar dan hier op Instagram.  🙂

Vond je dit nou een leuke blog? Deel hem dan op jouw social media!

Talentengroep Nederland

Ambachtlaan 31-33
4871 ED Etten-Leur
Telefoon: 06 52 070 118
E-mail: info@talentengroepnederland.nl
KvK-nummer: 71608362

VOLG ONS EN BLIJF OP DE HOOGTE

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd!