Jouw droombaan vinden? Bel ons!  06 52 070 118

Een kijkje in vele keukens

Een kijkje in vele keukens

Of het leuk is om als zzp’er en optometrist werkzaam te zijn in de optiek? “Nee, doe het vooral niet, haha!”, grapt Tom. Tom vindt het prachtig om te werken in de optieksector. Als zzp’er en optometrist kan hij een heleboel leuke en inspirerende verhalen vertellen over deze ontzettend mooie bedrijfstak. “Een zzp’er heeft de mogelijkheid om overal een kijkje in de keuken te nemen. Ik sta er ook altijd voor open om met anderen over verschillende casussen te sparren. Daarnaast kun je je breed inzetten en kiezen voor je eigen interesses”, vertelt hij enthousiast.

Mensen helpen die – soms letterlijk – geen uitweg meer zien

Wat Tom het allermooiste vindt aan het vak? “Het is zo prachtig om mensen te helpen die – soms letterlijk – geen uitweg meer zien”. Ter illustratie vertelt Tom een prachtig verhaal over een dame die ten einde raad was. De vrouw kwam bij Tom langs om 2 flesjes Hylo-Gel te halen “want anders sta ik hier volgende week weer”, zei mevrouw toen. “Hardop vroeg ik mezelf af of ze de flesjes ook voor haar man kocht, want normaal gesproken doe je langer dan een week met een flesje Hylo-Gel”. De vrouw gaf aan dat ze enorme last had van haar ogen en dat ze nauwelijks zonlicht meer kon verdragen. Door het hele land had ze al een hele hoop artsen en ziekenhuizen bezocht, maar niemand had een oplossing kunnen vinden.

“Toen ben ik met haar in gesprek gegaan, heb ik haar ogen onderzocht en heb haar de beste therapie geadviseerd die ik kende.” Een week of zes later kwam ze terug en kocht ze niet 2 maar slechts 1 flesje en zei ze voorzichtig: “Ik kan gewoon weer kijken, mijn ogen openen zonder pijn, mensen zien en herkennen, naar buiten zonder pijn aan mijn ogen en weer normaal functioneren! En mijn dochter zei tegen me: ‘mam, je kijkt weer gelukkig uit je ogen!’” Dat is waar Tom het voor doet.

Van werkstuk naar levenswerk

De interesse voor de optiek is bij Tom begonnen toen hij zelf een bril nodig had. Voor een sectorwerkstuk moest hij een onderwerp kiezen en Tom koos ervoor om het over ‘de opticien’ te schrijven. Na een ontzettend leuk interview met een opticien besloot Tom om zelf te starten met de opleiding tot opticien. Daarna is hij doorgegaan naar de Hogeschool Utrecht om Optometrist te worden, om zijn kennis nog verder uit te bereiden. Inmiddels is hij een aantal jaar geleden afgestudeerd en Tom heeft nu zelfs zijn eigen missie: de oogzorg dichterbij de klant brengen. Ook vindt hij het belangrijk dat droge ogen meer aandacht krijgen. “Dat is een onderschat probleem, mensen hebben er meer last van dan je je kunt voorstellen. Het kan sommige mensen in het dagelijks leven zelfs flink gaan hinderen”, aldus Tom.

Luisteren naar de klant

Bovenstaand verhaal bewijst hoe ontzettend belangrijk het is dat er goed naar de klant wordt geluisterd. Volgens Tom moet je altijd naar de persoon zelf kijken en te allen tijde ervoor zorgen dat de klant zich serieus genomen voelt. De gouden tip van Tom: “Kijk altijd verder. Zegt je onderbuikgevoel dat er iets niet klopt? Luister ernaar. Wees vooral ook niet bang om je kennis te showen.”

Ben jij als zzp’er in de optiek op zoek naar een nieuwe opdracht? Neem direct contact met ons op via sandra@talentvoorogen.nl. En wie weet helpen wij jou wel aan een super leuke opdracht!

Talentengroep Nederland

Ambachtlaan 31-33
4871 ED Etten-Leur
Telefoon: 06 52 070 118
E-mail: info@talentengroepnederland.nl
KvK-nummer: 71608362

VOLG ONS EN BLIJF OP DE HOOGTE

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd!