Jouw droombaan vinden? Bel ons!  06 52 070 118

Carrièreswitch in de gezondheidszorg

Carrièreswitch in de gezondheidszorg

Kirsten is een gemotiveerde werknemer, die al lang binnen de tandheelkunde werkzaam is en onlangs is begonnen met haar nieuwe baan als officemanager in een praktijk voor Mondzorg. Momenteel werkt ze 3 dagen in de week, maar in september staat er naast haar huidige werk een nieuwe uitdaging voor de deur: een opleiding tot fysiotherapeut. Dat is echt ontzettend knap, want hier is zo ontzettend veel discipline voor nodig! Naast haar werk geniet Kirsten van de tijd samen met haar dochter, gaan ze graag op reis en zijn ze vaak samen in de natuur te vinden.

Waarom fysiotherapeute?

Kirsten is zeer gedreven en vindt het dan ook erg belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Bij het vak fysiotherapie heb ik het gevoel dat ik een patiënt kan ondersteunen van begin tot het einde van een behandeltraject. Je bouwt echt een relatie op met je patiënt, daarnaast zie je de patiënt – waarschijnlijk – ook vaker dan 2 keer per jaar”. Kirsten gaat daarentegen wel echt het contact met collega’s, de specialistische behandelingen en de ontwikkeling van stagiaires missen in de praktijk. “Het is zo mooi om het proces mee te krijgen hoe een student groeit en zich ontwikkelt”.

Genieten

Een baan is natuurlijk erg belangrijk om voldoening uit te halen en om van te kunnen leven, maar volgens Kirsten is genieten en bewust zijn van wat het leven te bieden heeft een stuk belangrijker. “Kies een baan die bij jouw leven past, die je motiveert en blij maakt. Als kind zijnde had ik niet een specifiek idee wat ik wilde worden, al wist ik wel dat ik graag iets in de zorg wilde gaan doen”. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk niet alleen direct naar het geld volgens Kirsten, maar ga echt op zoek naar iets waar je positieve energie van krijgt en wat je gelukkig maakt!

Écht het verschil maken voor een patiënt

Volgens Kirsten is het grootste verschil tussen de mondzorg en fysiotherapie dat bij het beroep fysiotherapeut je een patiënt behandelt en begeleidt van het begin tot  waar mogelijk het eind van het behandeltraject. Je kan op die manier meer voor een patiënt betekenen. “In de mondzorg is het voor mij ontzettend belangrijk om het verschil te kunnen maken voor patiënten. Dit zal ook zeker mijn levensmotto blijven: echt een verschil kunnen maken in de wereld, zowel in werk als privé .” De patiënt en de zorgvraag zal voor Kirsten altijd centraal staan, zeker in haar eigen fysiotherapiepraktijk die ze in de toekomst wil oprichten.

De perfecte match

Kirsten is erg tevreden over het contact met Talent voor Tanden. “Ze luisteren goed naar je en gaan echt op zoek naar een vacature die goed bij je past. Ze gaan echt voor de perfecte match waarbij je wordt gesteund in het gehele proces.”

Kirsten, wij wensen je nogmaals heel veel succes met je nieuwe uitdaging! ?

 

Talentengroep Nederland

Ambachtlaan 31-33
4871 ED Etten-Leur
Telefoon: 06 52 070 118
E-mail: info@talentengroepnederland.nl
KvK-nummer: 71608362

VOLG ONS EN BLIJF OP DE HOOGTE

Deze tekst is auteursrechtelijk beschermd!